schrijf je nu in voor een cursusReanimatie
BHV HerhalingscursusReanimatie

Reanimatie en AED

AED staat voor Automatisch Externe Defibrillator. Dit is een apparaat waarmee een patiënt met een circulatiestilstand een shock kan worden gegeven (het defibrilleren). Voorheen was dit defibrilleren een voorbehouden medische handeling. Maar door de AED is deze handeling echter een stuk eenvoudiger en veilig geworden. Daarom mag iedereen een AED bedienen. AED’s komen op steeds meer locaties beschikbaar (o.a. in winkelcentra, sporthallen, zwembaden en wijkgebouwen). Zonder kennis blijkt het in de praktijk echter lastig te zijn om goed met een AED om te gaan. Bovendien heeft een AED geen toegevoegde waarde als men niet kan reanimeren. Daarom bestaat deze combinatiecursus; u leert zowel reanimeren zonder als met een AED.

Inhoud

BHV Noord Nederland BHV Noord Nederland BHV Noord Nederland

De cursus is opgedeeld in een theorie- en een praktijkgedeelte. In het theoriegedeelte krijgt de cursist informatie over het ontstaan van een circulatiestilstand. De meest voorkomende oorzaken worden besproken en verduidelijkt met videofragmenten en animaties. Ook worden de verschijnselen van een circulatiestilstand besproken en leert u hoe u een reanimatie kunt opstarten. Daarnaast leert u hoe een AED werkt, wat de overeenkomsten en verschillen zijn tussen diverse merken en typen en hoe te handelen bij storingen en, indien van toepassing, als laatste het onderhoud van een AED. Uiteraard is er in de cursus uitgebreid tijd om alles in de praktijk te oefenen. Uiteraard volgt deze opleiding alle richtlijnen van de Europese Reanimatieraad (ERC).

Cursusduur

In een 2,5 uur durende cursus leert BHV Noord-Nederland u een hartstilstand herkennen, adequaat hulp te verlenen en daarbij de AED te gebruiken.

Locatie

Een training kan plaatsvinden in-company maar ook op een door u gewenste locatie mits die voldoet aan bepaalde eisen. Ook kan BHV Noord-Nederland voor een passende locatie zorgen.

Certificaat

Wanneer de cursus met goed gevolg is gevolgd en u beheerst de vaardigheid van het reanimeren, dan kunt u een deelnamecertificaat van BHV Noord-Nederland ontvangen. Voor de geldigheid van dit certificaat en het bijhouden van de reanimatievaardigheid moet jaarlijks een herhalingscursus worden gevolgd. Het bijwonen ervan wordt op het certificaat aangetekend.


Prijs: 35 euro excl. btw


 

Home
Cursussen 
Agenda
BHV op maat 
Bedrijfsnoodplan 
Foto's
Contact
                  Oeverkruid 12
9738 AK Groningen

info@bhvnoordnederland.nl
tel:   050-2100240
fax:  050-5799182

kvk: 01179131

BHV Noord Nederland
Oeverkruid 12  9738 AK Groningeninfo@bhvnoordnederland.nl      tel: 050 - 2100240    Facebook BHV
  
BHV Noord Nederland
BHV Cursus op maatReanimatie