schrijf je nu in voor een cursusEHBO cursus
BHV HerhalingscursusEHBO cursus

EHBO

Wie is er niet eens van de trap gevallen, kneusde zijn enkel of liep een snee op tijdens een val? Als u een EHBO cursus heeft gevolgd, weet u hoe u de juiste EHBO verleent als er iets gebeurt in uw omgeving. Tijdens de cursus leert u wat u moet doen, maar ook wat u vooral moet laten. Om het oefenen zo ‘echt’ mogelijk te maken, kunnen lotusslachtoffers worden ingeschakeld.

De lotusslachtoffers spelen bijvoorbeeld dat ze een ongeval hebben gehad en iemand uit de groep moet naar zijn beste kunnen eerste hulp verlenen. Dit kan zijn het verbinden van een wond, constateren dat iemand een flauwte heeft, of iemand in veiligheid brengen. Het is vaak een actie-reactie en dat maakt de cursus boeiend en dynamisch.

             
ehbo

De Opleiding

De Basisopleiding EHBO bestaat uit een theorie en een praktijk gedeelte:

ehbo      

1. Theorie

In het theorie gedeelte zijn diverse onderwerpen verwerkt over kennis van het menselijk lichaam en de eerste hulp bij ongevallen. Hierin worden onder andere de volgende onderdelen besproken: de vitale functies, stoornissen in het bewustzijn, stoornissen in de ademhaling, suikerziekte, hartziekten, brandwonden en oogletsels.

2. Praktijk

In het praktijk gedeelte komt het leren reanimeren en het gebruik van de AED aan bod. Ook wordt ingegaan op het optreden bij verslikking, stabiele zijligging, verbinden van wonden en het stabiliseren van botbreuken.

Theorie- en praktijkexamen

De cursus EHBO wordt afgesloten met een examen. Het omvat een theoretisch en een praktisch gedeelte. Voor het praktijkdeel moet de kandidaat tijdens de opleiding een aantal verrichtingen op de juiste manier uitvoeren. Het praktijkexamen wordt beoordeeld door bevoegde examinatoren. Zij beoordelen de verrichtingen aan de hand van richtlijnen van het Oranje Kruis examenreglement. De examinatoren voldoen aan de door het Oranje Kruis gestelde eisen van vakbekwaamheid.

Diploma/Certificaat

Cursisten ontvangen het diploma EHBO als zij alle onderdelen met een voldoende hebben afgesloten. Het diploma/certificaat is twee jaar geldig vanaf de afgiftedatum van het diploma en wordt telkens verlengd met twee jaar

Opleidingsduur

De cursus EHBO beslaat vier dagdelen, samengebracht in twee cursusdagen van elk acht uur. Lesmateriaal Het lesmateriaal voldoet aan de eisen die worden gesteld door het Oranje Kruis. Cursisten ontvangen het lesboek “EHBO”, uitgegeven door het Oranje Kruis.

Locatie

Een training EHBO kan plaatsvinden InCompany maar ook op een door u gewenste locatie mits die voldoet aan bepaalde eisen. Ook kan BHV Noord-Nederland voor een passende locatie zorgen

 

Home
Cursussen 
Agenda
BHV op maat 
Bedrijfsnoodplan 
Foto's
Contact
                  Oeverkruid 12
9738 AK Groningen

info@bhvnoordnederland.nl
tel:   050-2100240
fax:  050-5799182

kvk: 01179131

BHV Noord Nederland
Oeverkruid 12  9738 AK Groningeninfo@bhvnoordnederland.nl      tel: 050 - 2100240    Facebook BHV
  
BHV Noord Nederland
BHV Cursus op maatEHBO cursus